Kaffe24

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Helsen og kaffe

E-post Skriv ut PDF

Ufiltrert kaffe kan gi økt kolesterol - Helsedirektoratet advarer

Drikker du presskannekaffe, espresso eller kaffe fra kapselmaskiner?

Kaffe som ikke er filtrert - som presskannekaffe, kokekaffe, espresso og kaffe fra kapselmaskiner - inneholder fettstoffer som kan gi økt kolesterol og står på nei-lista til Helsedirektoratet, melder NRK.

Filterkaffe og pulverkaffe inneholder ikke kaffefettet cafestol.

- Vi ser at det er en sammenheng mellom ufiltrert kaffe og en økning av kolesterolet, sier Linda Granlund, 2. divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, til NRK.

Det er i Helsedirektoratets nye retningslinjer for forebygging av hjerte- og karsykdommer at det er tatt inn råd mot ufiltrert kaffe.

Kildehenvisning:

https://www.nettavisen.no/livsstil/ufiltrert-kaffe-kan-gi-kt-kolesterol---helsedirektoratet-advarer/3423395092.html

Hva er sant om kaffe?

Filterkaffe er altså best, særlig om kolesterolet ditt er høyt.

Lars Ove Dragsted er professor ved Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet og en av eksperterne bak rapporten om kaffe. Han sier til den danske avisen Politiken at den store forskjellen på filterkaffe og andre kaffetyper er innholdet av stoffer som kan øke mengden av kolesteroløkende protein i blodet.

Type 2-diabetes

Inntak av både koffeinfri og koffeinholdig kaffe har vist en overbevisende beskyttende effekt på utvikling av type 2-diabetes.

Et daglig forbruk på 3-4 kopper kaffe ser ut til at redusere risikoen for å utvikle type 2-diabetes med 25 prosent eller mer. Er du en som drikker over seks kopper om dagen, er helsegevinsten når det gjelder type 2-diabetes, mindre.

Demens og Parkinsons sykdom

Inntak av kaffe har vist en overbevisende beskyttende effekt på utvikling avParkinsons sykdom, som tilsvarer en risikoreduksjon på omtrent 25 prosent.

Å drikke kaffe er også forbundet med en minsket risiko for utvikling av Alzheimers sykdom. Men koffein – særlig i doser som er høyere enn 400 mg – kan ha en umiddelbar angstfremdkallende virkning på personer som allerde har en angstlidelse.

Kildehenvisning:

https://www.nettavisen.no/livsstil/ufiltrert-kaffe-kan-gi-kt-kolesterol---helsedirektoratet-advarer/3423395092.html

http://nhi.no/forside/hva-er-sant-om-kaffe-38778.html?page=8

Kontaktinformasjon

Andersens Automater
Tomasjordvegen 97
9024 Tomasjord
Telefon: +47 99 70 14 75
Epost: post(a)kaffe24.no
You are here: